Swordpoint (Kadesh)

 De slag bij Kadesh, hosted by Marc Bazelmans

De Slag bij Kadesh was de militaire climax van de rivaliteit tussen het Egyptische en het Hettitische rijk, in een conflict dat al jaren sleepte. Beide machten troffen elkaar in de grensgebieden van hun rijken, het huidige Syrië. De Hettieten kwamen naar Syrië  gemarcheerd om Amurru, een voormalige vazal die naar de Egyptische kant was overgelopen, terug onder Hettitisch gezag te brengen. De Egyptenaren van hun kant deden er alles aan om de controle over hun nieuwe vazal te behouden en rukten massaal uit om het land te beschermen. Het was waarschijnlijk de grootste strijdwagenslag ooit, er werden ongeveer 4000 voertuigen ingezet.

De Hettitische koning plaatste zijn troepen op de flank van de Egyptische strijdmacht die in het ongewisse bleef over de Hettitische strijdkrachten. Twee Egyptische divisies raakten achter en deze Ra en Amon divisies kregen de volle laag van ongeveer tweeduizend Hettitische strijdwagens. De uitkomst van deze slag…….. die bepaal jij.

Kadesh 1

Er wordt gespeeld met 2mm figuren, de kleinste schaal beschikbaar voor wargamen. Je neemt het commando over de Egyptische troepen of die van de Hettieten.

De strijdwagens, daar draait het om, en met deze kleine schaal staan er meteen 200 op tafel om in actie te komen. Zal het jou lukken de overwinning te behalen?

We spelen met de Swordpointregels van Gripping Beast, met 2 spelers per sessie.

Terug naar Home