Italian Wars (Pike & Shot)

Italian Wars, hosted by Joop Wagenmaker

De Tirools-Venetiaanse Oorlog was een kortdurend militair conflict dat in 1487 werd uitgevochten tussen Tirol en de Republiek Venetië.

De oorlog begon op 21 April 1487 met de arrestatie van Venetiaanse kooplui in Bozen.. Aanvankelijk schatte de Senaat van Venetië de dreiging niet hoog in en werd alleen het staande leger opgeroepen. Het commando over het leger werd opgedragen aan Guilio Cesare Varano. Verano wist het Tiroolse leger echter niet tegen te houden, en in mei veroverden de troepen van Gaudenz von Matsch, de hofmeester van Sigismund, de Venetiaanse stad Roverto.

De Venetianen droegen het bevel over aan de condottiereRobert da Sanseverino, en trokken huurlingen aan om het leger te versterken.

Sanseverino heroverde Rovereto en trok met zijn leger langs de linkeroever van de rivier de Adige (Etsch) richting Trente, waar de Tiroolse troepen gelegerd waren.

Om te zorgen dat zijn mannen goed voorbereid waren voor de komende slag liet hij ze tegen elkaar oefenen in een groot schijngevecht om zo te kijken wie zijn beste leiders en de beste troepen waren. Ga jij die aanvoerder zijn? En zijn jouw mannen de beste op het veld?

 

Terug naar Home

Geef een reactie