Pulp Alley Horror

Arjan van Hassel en Niels Jochems met Pulp Alley Horror

Frankie goes to Holy Wood.

oftewel

“Igor, je hebt de deur weer open laten staan”.

Maar het is al te laat. Het monster is al naar buiten en onderweg naar het vredige dorpje Holy Wood. Kunnen Dokter Frankenstein en zijn trawanten hem op tijd vinden en terug binnen de kasteelmuren brengen, of zal een bloeddorstige menigte hem te snel af zijn en met het monster korte metten maken.

Het spel wordt gespeeld met de Pulp Alley regelset van Dave & Mila Phipps, welke geschreven is voor pulp actie zoals Indiana Jones, the Mummy etc. De dit jaar uitgekomen en door ons gebruikte horror card deck maakt het spel net iets griezeliger.

Pulp Alley heeft geen vaste speelvolgorde. De speler met het initiatief bepaalt wie er aan de beurt is en wie het initiatief heeft wil ook nog wel eens wisselen. Elke speler heeft een league bestaande uit 5 tot 10 spelfiguren. De spelfiguren hebben skills variërend van een D6 tot en met meerdere D12’s welke zij gebruikten om de tegenstander te bevechten, om plot points te veroveren etc. Hoe hoger de waarde op de dobbelsteen hoe beter natuurlijk. Verder heeft elke speler een hand met fortune cards welke zowel gebruikt kan worden om de eigen kansen te verbeteren alsook om onheil op het pad van de tegenstander te brengen.

Kortom, een vlot en vooral een heel leuk spel!

Lijkt het je wat? Meld je vlug aan want de fakkels zijn al ontstoken en de mestvorken geslepen.

foto van Niels Jochems.

Terug naar Home

 

Geef een reactie