Defcon, hosted by Joop Wagenmaker

Defcon One is een regelset bedoeld voor het uitvechten van conflicten uit midden jaren 1980. Het spel leent zich het beste voor een strijdmacht op compagnie niveau (of tank eskadron voor een tank eenheid). Maar spelers kunnen ervoor kiezen om op peloton niveau of Bataljon niveau te gaan spelen met een paar aanpassingen.

Defcon One is een spel waarbij beide spelers tegelijk aan de beurt zijn en hun zetten simultaan uitvoeren. Dit beperkt de wachttijd die je kwijt bent terwijl je moet wachten tot de andere speler zijn beurt uitvoert een klein beetje. Zoals te verwachten valt met moderne oorlogvoering gaat het er snel en hard aan toe op het speelveld.

Defcon One is a ruleset designed for resolving conflicts during the Cold War mid eighties. The game is meant for a battlegroup of company level but players can easily adapt this to platoon level or battalion level.

Defcon One is a game where both players play at the same time and all moves are done simultaneously. This reduces the amount of time that you are waiting on your opponent to finish his turn a bit. As can be expected with modern warfare the fighting on the playing field is hard and fast.

Koude oorlog 5

 

Koude oorlog 4

Terug naar Home