Het door Halo en Command & Conquer geïnspireerde Dropzone Commander komt naar Poldercon met een extra mooie tafel. Versie 2.0 is het vervolg op de succesvolle versie 1.0, een paar jaar geleden een grote hit.

Dropzone heeft sierlijke 10mm modellen en een alom geprezen fastplay regelset: combined arms. Het spel is zowel aantrekkelijk voor mensen die van SF/fantasy houden, als voor de traditionele WO2-spelers. Dropzone heeft namelijk tactische variaties die WO2-spelers bekend voorkomen – het op paradroppings en helikopteraanvallen gebaseerde spel is een soort Slag bij Arnhem of Vietnam in een SF-variant.

Battle for Earth/DZC 2.0 heeft ten opzichte van 1.0 meer variaties en nuttige regelupdates. TTCombat heeft schitterende miniaturen voor gevechten op op de grond & bijpassende ruimteschepen.

Spelleider Michel Goulmy stikt in het terrein en gaat een mooie tafel neerzetten. Het BfE-thema is de herovering van de oude aarde(s) door de mensheid (United Colonies of Mankind) op de bezettende aliens, de Scourge. Je gebruikt dropships om je units binnen te vliegen & te verplaatsen. Versie 2 bouwt verder op mobiliteit die dropships bieden. De in facties verdeelde menselijke eenheden zijn trager dan aliens, maar meer allround, de Scourge aliens zijn verrassend snel en gevaarlijk met hun short range plasma wapens.

NB: Als je een vooraf al een voorkeur hebt voor een leger, laat het de spelleider weten!

Tafel 12. Spelleider: Michel Goulmy