Een workshop van Rob Walrecht om te laten zien hoe je zelf high-quality heuvels maakt van isolatieschuim en wat er allemaal voor mogelijkheden zijn in het gebruik (zeer grote heuvels, heuvelruggen, vlakke heuvels met nog een extra laag erop). Je gaat natuurlijk zelf aan de gang.

Niet iedere wargamer vindt terrein maken even leuk als legers schilderen. Toch is terrein een essentieel onderdeel van de hobby, en mooi terrein is ook een belangrijke visuele toevoeging. Heuvels horen daar zeker bij, want in menige historische (en fictieve!) slag speelden die een belangrijke rol.

Maar hoe maak je heuvels? Ik heb daarvoor mijn eigen methode ontwikkeld. Ik stoorde me aan de veel te steile heuvels die onze club toen had, en die ik in eerste instantie zelf maakte: de figuren rolden eraf! Nu spelen wij veel F&F (en afgeleide) games, in 15mm. Op schaal (zowel van de figuren als de terreinschaal) kun je heuvels laag houden, met een helling die flauw genoeg is om de figuren erop te laten blijven.
Ik kwam al snel uit op isolatieschuim (‘piepschuim’ is rampzalig spul om mee te werken en in gebruik), van 2 en 4 cm dik. Daarvan maakte ik mijn heuvels, inmiddels ca. 150 stuks! De laatste toevoeging is het terrein voor Waterloo.

Neem daarvoor een gloednieuw afbreekmesjes (de kleine versie) mee!

Tweede verdieping tafel 3. Workshopleider: Rob Walrecht