Het wargame 2nd Squad is een tactische regelset met veel interactie, hidden initial placement, gespeeld met 10mm figuren voor het perfecte compromis tussen schaal en detail. .

Nabij Carentan, Normandië (13 juni 1944): de Battle of Bloody Gulch

Historisch vond deze plaats rond de Manoir de Donville, 1,5 km ten zuiden van het dorp. Het is verfilmd in Band of Brothers. Elementen van het 501, 502 en 506 PIR, 101st Airborne, met ondersteuning van 2nd Armored, vallen het Manoir de Donville aan, op dat ogenblik het hoofdkwartier der Duitsers. De Duitse troepen die in Normandië waren gelegerd, bestonden uit “vrijwilligers” uit het oostblok. Ze krijgen echter ondersteuning van 6.FSJ.

Bij het binnentrekken van Carentan ondervinden de Yanks weinig weerstand. De troepen van van der Heydte hergroeperen zich echter en worden door de 17. SS Pz Gren versterkt. Troepen van het 506 PIR leveren strijd, maar nadat F company en D company breken blijft enkel Easy company weerstand bieden. Mof of Yank, wie wint?

Tafel 9. Spelleider: Rudy Boeynaems