Volgens oude legendes was het Sigmar, die de Oude Wereld eigenhandig vernietigde en vanuit de restanten de Acht Rijken schiep. Vreemde nieuwe werelden vol leven, én… strijd. Mede avonturier, durft gij er binnen te treden? Of zijt gij niet op zoek naar glorie?

Warhammer Underworlds is een miniature combat game en draait om de vernietigde Mirrored City die Shadespire heette, een weldadige hoofdstad waar ooit magie en rijkdom te vinden was, maar waarvan nu slechts ruïnes resteren. En niet te vergeten, ook de nabijgelegen gruwelijke Beastgrave mountain, een onheilspellende berg vol bloeddorstige, primaire beesten.

Men zegt dat er in deze gebieden nog altijd verborgen schatten kunnen worden gevonden. Roem! Glorie! Het is dan ook geen geheim dat Fyreslayer dwergen er worden gezien als mieren op zoek naar honing, aangewakkerd door een ferme goudkoorts in hun ogen. Stormcast magiërs, de verdedigers van het goede, speuren door de stad op zoek naar scrolls van Shadespire’s befaamde bibliotheek, en ok, goud is altijd een mooi middel om de ingrediënten voor hun spells te kunnen betalen. Onderwijl heeft de vernietiging van de stad de catacombes opengebroken van waaruit de geestachtige Nighthaunt door de stad zwermen die ooit de hunne was. Maar ook de krachten van Chaos worden aangetrokken door deze mystieke gebieden, eenvoudigweg omdat er wat te slachten valt. En wat is dat nare gelach en dat wolfachtige gehuil?

Tafel 5. Spelleider: Mark van Overveld