Second Thunder ontwierp een beresimpel skirmish wargame systeem voor fantasy en alles uit die mooie tijd zonder buskruit. In een uurtje een vlot spel met Conan the Librarian en zijn kameraden, is dat niet de droom van iedere wargamer?

Spelleider Fernand Vos is enthousiast want 1) simpele regels die op 1 a4tje passen 2) het is (toch) een compleet systeem en je kunt creatief omgaan met de stats van je warband zodat het past bij je stijl van spelen en de stijl van het leger 3) je kunt de warband ontwikkelen na ieder spel, herstellen personages weer, staat er een nieuwe leider op waardoor een machtsstrijd plaatsvindt… 4) Snelheid. Kleine tafel (50 cm x 50 cm) met een beperkt leger (ca 7 mini’s) in een kort tijdsbestek (1e pot max 90 minuten, geoefende spelers 45 minuten!)

Op Poldercon strijden greenskins, highelves en ogres om de “brug bij Avedonk”

The small hamlet of Avedonk seemed to hae a perfect location, a crossroad of two tradingroutes, one over the river Cyama, one over the great road from the mountains to the big city of Gwerth. But then the war began…..The locals have all fled the hamlet. The position has a strong strategic value, as it is the only way to cross the river for many miles and a nice place to restock supplies. Now the batlles have moved on, and a small force is left defending the crossing at Avedonk. Will you be able to capture this location? Will you be able to hold it? Find it out, fight it out, @ Poldercon 2020!The results of your battle will effect the next one, warbands will evolve over the day, heroes might rise, get permanently wounded, even die. New soldiers will join, leadership over the warband may be contested……

Tafel 13. Spelleider: Fernand Vos