Team Yankee

Team Yankee

29 november 2019 Uit Door Webmaster

Team Yankee is het Flames of War-wargame over de oorlog die gelukkig nooit plaatsvond, WOIII, tussen het Warschaupact en de NATO. In 2020 kun je op Poldercon het Hoog Catharijne van 1985 verdedigen. Kaaskoppen tegen het Kremlin – knok je mee?

1985 – het jaar dat er opeens een Elfstedentocht was, kruisraketten in Europa werden geplaatst en sovjet-partijleider Konstantin Tsjernenko overlijdt. In het Team Yankee-universum zijn de Russen in augustus na oplopende spanningen West-Europa binnengevallen. Twee Russische eenheden, het 94th Guards Motor Rifle Division en het 74ste Guards Tank Regiment, staan klaar om Utrecht en de bruggen over het Amsterdam-Rijn-kanaal te veroveren. Kapitein Ulanov rolt met zijn T-64-tanks, infanterie, artillerie en Hind-gevechtshelikopters door de Utrechtse buitenwijken.

Daar stuiten ze op de Hollandse 5e divisie met het 51ste tankbataljon. De 5e divisie moest gemobiliseerd worden en is nauwelijks gevechtsklaar. Toch hebben ze de laatste paar Leopards 2 in gebruik. Kapitein Janssen wordt ondersteund door een eskadron YPR- pantservoertuigen en wat PRTL-luchtdoelgeschut. Ze liggen, zitten en staan klaar om de huid duur te verkopen. Voorkomen ze een doorbraak?

TY heeft volgens pelontwerper Phil Yates “the range, depth, and complexity of Flames Of War” maar alles wat overbodig is, heeft Yates geschrapt.

Tafel 28. Spelleider: Hans den Dulk