‘For Reign or Ruin’ – het zou de verkiezingsslogan van Boris Johnson kunnen zijn. Maar het is de titel van een fantasy/ancients/middeleeuwen big battle wargame uit de eigen Nederlandse polder.

Spelleider Hans Goosen heeft het ontworpen als miniaturenwargame voor 15mm waarin de nadruk ligt op leiderschap en moreel. Veel handelingen van eenheden worden bepaald door de orders die de troepen hebben gekregen. Helaas doen je troepen doen niet altijd wat je wilt. Geen absolute controle dus.

De introductiescenario’s op Poldercon zijn een kleine fantasyslag tussen elfen en ratmensen, en een meer middeleeuwse slag gebaseerd op de wereld van de Witcher. Beter dan WHFB, anders dan SAGA fantasy: maak kennis met een nieuw systeem voor initiatief, orders en moreel en het gedrag van heel veel verschillende typen eenheden. Elvisfen forever!

Tafel 22. Spelleider: Hans Goosen