Duivelse doden en dodelijke duivels dolen rond in de catacomben van Schloss Adler. Redden de rangers het tegen de dark side, in dit spel van de ontwerper van Frostgrave?

Hertog Waldemar Noritz-Eisenbach, heer van Bärenbach in de wereld Erda, besluit op een goede dag om de wijnkelders van zijn erfburcht uit te breiden. Tijdens de graafwerkzaamheden valt opeens een van de arbeiders dwars door de vloer. Hij valt metersdiep omlaag. Reddingswerkers halen de man naar boven en gaan op onderzoek uit in onderaardse catacomben onder de wijnkelder. Al gauw klinken rare geluiden en gesmoorde doodskreten. De hertog roept de hulp in van de Rangers, de krijgers die Erda verdedigen tegen het onbekende, om te redden wat niet meer te redden valt.

Rangers of Shadow Deep is James Bond in een fantasy-setting. Het ddor de spelleiders Henk en Tim gepresenteerde scenario ‘Catacomben van Schloss Adler’ is cooperatief. Maximaal vier teams van Rangers/ metgezellen werken samen om de catacomben te verkennen en het gevaar dat erin schuilt onschadelijk te maken. Lang wachten kan niet omdat de vijand per beurt meer gealarmeerd raakt en de ellende steeds groter wordt. Kamers worden op basis van een willekeurige selectie opgebouwd waardoor de catacomben ieder spel een verrassing zullen zijn.

Rangers of Shadow Deep is ontwikkeld door Joseph A. McCullough, die eerder Frostgrave geschreven heeft.

Tafel 7. Spelleiders: Henk Maul en Tim van de Ban