Blood & Plunder

Blood & Plunder

5 januari 2020 Uit Door Webmaster

Blood and Plunder is een miniaturenspel dat zich afspeelt in de
Cariben in de 17de eeuw. De demo zal een kleine schermutseling op land zijn tussen Spanjaarden en Indianen. De Indianen vallen een Spaanse villa aan die door de lokale Spaanse militie wordt verdedigd met de hulp van wat zeelieden.

Je kunt in B&P uiteraard Piraten spelen maar ook Nederlanders, Fransen, Spanjaarden, Engelsen, Indianen en veel andere landen. Ook kunnen bekende helden gespeeld worden zoals Piet Hein. Het spel kan worden gespeeld op land, maar ook op zee of zelfs een combinatie hiervan! Dit is wat Blood and Plunder uniek maakt, de overgang is namelijk vloeiend.

Het spel wordt gespeeld met eenheden van 3 tot 12 man. De eenheden worden geactiveerd met kaarten. De kaarten bepalen wie als eerst mag beginnen, maar ook hoeveel acties de eenheid kan doen. Meten gebeurt in Inches en de spelers gebruiken D10 dobbelstenen.

Tafel 15. Naam spelleider volgt nog.