Muskets & Tomahawks

Twee jaar geleden verscheen de nieuwe editie van Muskets & Tomahawks en daarin zijn een aantal zaken verbeterd: de scenario’s zijn beter uitgewerkt, kaarten draaien is tactischer geworden en tienzijdige dobbelstenen geven wat minder extreme uitkomsten. Kom het uitproberen!

De regels waren oorspronkelijk ook vooral gericht op Noord-Amerika, maar nu wordt aan de hand van supplementen een veel bredere periode en groter deel van de wereld meegenomen.

Het blijft een regelset die snel aan te leren is, soepel speelt en waar de afgelopen jaren prachtige figuren voor zijn uitgekomen. Alle reden dus om deze regelset weer opnieuw onder de aandacht te brengen.

Muskets & Tomahawks is a game system that recreates the thrilling confrontations of the 18th and 19th century, when black powder weapons dominated the battlefields.

The rulebook provides you with all the mechanisms governing the game, including the use of cards, which are at the heart of the system and give it that special flavor.

In addition to this rulebook, the Muskets & Tomahawks range consists of supplements, detailing periods and presenting the armed forces engaged in these conflicts.

he first supplement, Redcoats & Tomahawks, details the forces that fought in North America during the 18th and early 19th centuries, in the major conflicts of the period: The French & Indian Wars, the War of Independence and the War of 1812.

The second supplement, Shakos & Baïonnettes, presents the forces which fought during the wars of the First Empire, between 1805 and 1815: France, England, Prussia, Austria, Spain, Portugal, Russia as well as the minor nations engaged in these epic conflicts.