22 x Poldercon: geen Billion Suns, wel Drowned Earth, Mörk Borg en Der Soldner

Het hele rooster van Poldercon staat online. Eenentwintig tafels. Je kunt nu ook online boeken: log in (of vraag een account aan als je dat nog niet hebt), bekijk de spellen, kies de juiste tafel en klik die aan. Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel.

Toch bij nader inzien ontevreden? Via het tabblad ‘mijn reserveringen’ kun je jouw reservering weer ongedaan maken en iets anders reserveren. Wie een tafel boekt, verplicht zich om de volle entreeprijs te betalen en daar krijg je een betalingsverzoek voor.

Spelleiders, en wij als Polderconorganisatie, kunnen de boekingen bevestiigen (of ongedaan maken). Het belangrijkste van het boeken is dat de spelleider vroeg op de hoogte is hoeveel spelers hij heeft per ronde. Bello Ludi Napoleon is een doorlopend aanschuifspel en alle losse bezoekers en iedereen die even niks te doen heeft kunnen daar aansluiten en een paar rondes meedoen.

Dit rooster is voor 95% definitief. We verwachten geen grote wijzigingen meer. Eventueel laten we daags voor 1 mei ‘lege’ tafels die door niemand geboekt zijn vervallen zodat de spelleiders vrijaf hebben om zelf bij andermans speeltafel aan te sluiten.

De spelleiders van A Billion Suns (SF ruimteslag, één ronde) hebben zich om gezondheidsredenen alsnog moeten terugtrekken, helaas. Daar staat tegenover dat By Fire & Sword, een innovatief en dynamisch Pike & Shotte-systeem, deze week als 21ste tafel is toegevoegd, drie rondes. Tabletopper biedt het spectaculair ogende Drowned Earth (Jules Verne-achtige Reis naar het Middelpunt der Aarde – wargame) drie rondes aan (alsmede klassieker Infinity), origineel is het wargame as storytelling-spel Der Soldner, gebaseerd op matrixgames met argumenten, en ronduit grappig is Death Metal Meets Dungeons and Dragons-spel Mörk Borg.

Maar goed, eigenlijk is ieder spel een diamantje en is het tussen opalen en robijnen moeilijk kiezen. Het programma biedt voor elk wat wils en voor ieder wat leuks.

Er is nog geen spelleider voor Chain of Command of Bolt Action opgestaan. Voor zo’n spel zouden we in overleg met een kandidaat-spelleider nog op een extra tafel twee of vier rondes kunnen inplannen. Er is altijd veel belangstelling voor WO2.

Er zijn ook nog een paar open rondes over. Mocht je een spel van één ronde willen en kunnen aanbieden, neem dan contact met ons op.