By Fire & Sword

 By Fire & Sword hosted bij Ed Blaauw

By Fire and Sword is een miniaturenspel dat zich afspeelt in het derde kwart van de 17e eeuw (1648-1676) in oost Europa. Het spel draait om de  Pools-Litouwse Gemenebest en haar buurlanden, die in die periode bijna continu in oorlog zijn.

De landen in het spel, zijn naast Polen-Litouwen,  het Ottomaanse Rijk, de Kozakken, de Krimtartaren,  Rusland, Transylvania, Brandenburg-Pruissen, Zweden, Denemarken-Noorwegen en de
Oostenrijkers (Heilig Roomse Rijk). Doordat elk van deze landen zijn eigens stijl in oorlogvoering heeft is er binnen het spel veel variatie.

Het spel wordt gespeeld als een skirmish met kleine eenheden. Het spel laat vooral de grote mobiliteit zien die in oost Europa dan gebruikelijk is. Afstanden worden gemeten in centimeters, voor random dingen wordt er met D10 dobbelstenen gerold.

Het participatiespel zal verschillende troepenvarianten laten zien,
zoals die bij een Ottomaanse aanval op een Poolse grensregio te zien zouden zijn. De Ottomanen zijn met hun Tartaren en Kozakken bondgenoten Podolië binnengevallen. De lokale Poolse troepen proberen deze aanval af te slaan.

by-fire-and-sword.png

 

Terug naar Home

Geef een reactie