tafel 06a – Donnybrook

tafel 06a - Donnybrook

Wanneer

1 mei 2022    
09:00 - 10:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Evenement type

1600: Ergens in der Nederlanden …. Midden in het tumult van de tachtig jarige oorlog worden we meegenomen naar een klein dorp waar grote dingen op het spel staan. Laat je mee nemen in de intriges van een maatschappij waar je leven door geld, religie & bijgeloof geen dobbelsteentje waard is. Wie ben jij?

Ben jij het gewone volk dat de oorlog beu is, de oorlog kost immers alleen maar zonen en dochters van het gewone volk terwijl de rijken zich volvreten aan hun rijk gevulde tafels. Of ben jij het Staatse leger dat orde moet zien te scheppen in het arme bijgelovige gepeupel dat zijn heil zoekt bij oude heidense rituelen en afgoden in plaats van te rade te gaan bij de ware kerk?

Of dan toch liever het Spaanse leger, de hoeders van de ware Roomse kerk die de relieken van hun geloofshelden koste wat kost niet in handen wil laten vallen van die beeldenstormers van een Hollanders. Geuzen zijn het! Tel daarbij op de veelal hilarische event cards, de reload card en de end of turn card en je hebt een ware Donnybrook te pakken. (Ned. Woordenboek: Een scene van opschudding en wanorde) Ah fijn, het regelset doet zijn naam eer aan. Ben jij een wargamer die zich niet veel aantrekt van de term historisch correct, houd je van spektakel en totaal onverwachte spel wendingen: Schuif aan bij Donnybrook! 3 spelers per sessie

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.