BelloLudi Strategy game

BelloLudi Strategy game

november 11, 2019 Uit Door Jurjen

De ochtend gloort. Vanaf een uur of vier die ochtend is het leger onderweg. Plots verschijnen in de verte de vaandels van het vijandelijke leger. De legers marcheren op elkaar af, vastberaden de vijand te verdrijven. U bent commandant van één van deze brigades. Is dit uw moment van glorie?

Welkom bij de strategy game van BelloLudi! Deze regels zijn ontworpen voor mensen die geen ervaring hebben met wargamen, maar wel van spellen houden. BelloLudi heeft deze speciaal ontworpen voor teambuilding activiteiten.

Het spel is ontworpen om met veel spelers te spelen, maar het kan natuurlijk ook met minder. Deze regelset simuleert veldslagen in de periode van het jaar 1700 tot 1900, de tijd die historici de lange negentiende eeuw noemen. Legereenheden werden in linie opgesteld om optimaal effect te hebben van hun wapens. Het musket, het type geweer waarmee men destijds was uitgerust, was alleen op kortere afstand zuiver. Gedurende een salvo werden alle musketten tegelijk afgevuurd, richting hetzelfde doel. Dit vroeg natuurlijk om een ijzeren discipline. De soldaten in die tijd werden gedrild om in linie te vechten en in kolonne te marcheren. Tijdens het spel zullen uw eenheden dat dan ook doen.

Dus voorwaarts! Op naar de glorie!

Tafel 17. Spelleider Peter van Dop