Infinity

Infinity

november 22, 2019 0 Door Jurjen

Infinity is een populair SF-skirmish wargame. Kleine eliteteams bestrijden elkaar op een manga/cyberpunk-tafel. Verwacht op Poldercon cinematische strijd: een mix van vuurgevechten, martial arts en hacking.

In Infinity speel je altijd, ook al is het niet jouw beurt. Het spelsysteem staat namelijk toe om te reageren op wat je tegenstander doet: schiet je terug, duik je weg of weet je net op tijd je tegenstanders Tactical Armored Gear (TAG) te hacken? De actie in het spel doet vaak aan de videogame x-com denken.

Infinity’s setting is ongeveer 125 jaar in de toekomst. De mensheid is de ruimte aan het koloniseren en lijkt in vrede te leven. Grote facties, Pan-Oceania, Yu Jing, Haqqislam, Nomads, Ariadna en Aleph bestrijden elkaar in geheime operaties (covert ops).

Infinity draait om tactische manipulatie, het stelen van essentiƫle informatie en uitschakelen van belangrijke personen met als doel zo gunstig mogelijke situatie te creƫren voor de opdrachtgever. Maar onbekend voor iedereen is dat er een buitenaardse dreiging loert in het spel, de Combined Army en de Tohaa.

Op Poldercon gaan de spelleiders uit van de simpele basisregels. Hoe werken orders, reacties, hoe werken de stats en hoe bereken in wat ik moet rollen? Bij de demo krijgt iedereen een quickstart regelboek, die je mag houden. Mochten ervaren spelers intekenen dan passen de spelleiders het scenario aan.

Denk bij Infinity aan cyperpunk in een schijnbare utopia. Thermo-optisch gecamoufleerde ninja’s, super-mensen, cyborgs, hackers, wandelende robot tanks, drones en heavy armour infantry!

Tafel 4. Spelleider: Wieger Prins