Poldercon – de soldaat die nooit sterft

Poldercon – de soldaat die nooit sterft

Poldercon is een inmiddels jaarlijks terugkerend Hollands wargame-evenement waar het eigenlijk alleen maar gaat om meedoen, meespelen en demogames. Door de wol geverfde spelleiders uit ‘heel den natie’ demonstreren hun nieuwe of favoriete regelset aan andere wargamenden (m/v). In 2021 slaan we het een jaar over. Wat jammer is. Tegenslag. We shall overcome. Waarom de kop laten hangen?

Het leuke is om uit je schulp te kruipen en net iets anders te doen dan je altijd al deed – SF uitproberen in plaats van Napoleontisch, 6mm big battle in plaats van altijd maar weer 28mm, nieuwe regelsets uitproberen voordat je ze koopt. Nog leuker is het natuurlijk om een spel dat je goed kent te demonstreren en anderen er in wegwijs te maken.

Het allerleukst is het om Poldercon te organiseren – maar dat vinden wij als Poldercon-organisatie omdat we drijven op vrijwilligers. Soldatenbloed, dat vecht om tafels in te delen, plannen te maken, een beetje geld te werven, of als kwartiermeester-generaal de rekeningen te innen en te betalen. Zonder strijd geen victorie!

In 2021 doen we het helaas even niet. Corona zet een streep door van alles, zoals we na de zomer al verwachtten wordt de ene na de andere beperking afgekondigd, zowel in Nederland als elders. Omdat we voor 1 december een programma rond moeten hebben waarvan onzeker is wat er in februari 2021 van door kan gaan, hebben we besloten het evenement voor 1 jaar te schrappen.

But we’ll be back! In 2022 moet Nederland toch wel terug naar normaal zijn? In 2021 gaan we met frisse moed er opnieuw tegenaan. In de tussentijd kijken we of we op andere manieren wargames, maar vooral de lol erin, kunnen promoten. Voortgang wordt gepubliceerd op deze site.

Tot ziens!