Sellswords & Spellslingers

Sellswords & Spellslingers , hosted by Arjan van Hassel

De afgelopen weken zijn talloze inwoners van het dorp Vrollo ziek geworden. Allemaal hebben ze last van een pijnlijke vastzittende hoest. Lokale geneesmiddelen, alsook de gebeden van de kerk van Iomedae, zijn zonder resultaat gebleven en er is al minstens één inwoner aan de ziekte overleden.

Gelukkig voor Vrollo heeft een lokale herbarist de bron van de ziekte gelokaliseerd. Het betreft een kleine waterbron aan de rand van het dorp die aangetast is door een schimmel, het dodelijke Zwartzuur. Door de waterbron af te sluiten hoopt men verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen maar dit biedt weinig troost voor hen die al aan deze ziekte lijden.

Terwijl de herbarist al diverse kruidenbrouwsels geprobeerd heeft is zij er niet in geslaagd om een genezend middel te vinden. Zij heeft nog slechts één recept om te proberen maar mist daarvoor nog een belangrijk kruid. Dit kruid is te vinden in de duistere Zwartmaan vallei, bij de oude kloosterruïne. Maar tot op heden heeft nog geen van de dorpelingen zich in de vallei gewaagd om het laatste ingrediënt van de genezende drank te gaan zoeken. Ze zijn gewoon te bang.

Durf jij het wel?

Sellswords & Spellslingers is een coöperatief fantasyspel. De spelers spelen samen (of solo) tegen het spelsysteem om zo een scenario tot een goed einde te brengen. Hiermee verdient men XP en rijkdom waardoor men betere skills en uitrusting kan aanschaffen.

Tijdens een beurt kan elke spelerfiguur tot drie keer toe activeren om te verplaatsen, te vechten, te toveren, naar schatten te zoeken etc. Dit activeren doet men door met een D20 acht of hoger te gooien. Mislukt een activering dan wordt het spannend. De vijanden en gebeurtenissen in het spelscenario worden aangestuurd door een stapel event cards en voordat je spelerfiguur zijn gelukte activeringen kan uitvoeren wordt er eerst voor elke mislukte worp een event kaart omgedraaid en uitgevoerd.

Terug naar Home

Geef een reactie