Donnnybrook! Brave New World!

De Nieuwe Wereld, ergens in de 17e eeuw… drie partijen strijden om de eer

Ben jij een wargamer die zich niet veel aantrekt van de term historisch correct, houd je van spektakel en totaal onverwachte spel wendingen: Schuif aan bij Donnybrook! 3 spelers per sessie. Hilarische event cards en verrassend spektakel en je hebt een ware ‘Donnybrook’ te pakken. (Ned. Woordenboek: Een scene van opschudding en wanorde). Setting: de Nieuwe Wereld!

Om te beginnen de koene kapers:

“Goud, edelstenen, kamers vol …. Om zo op te rapen. Daar gaat het kapershart sneller van kloppen. En die legendes van mythische wezens & vervloekte schatten? Ach kom op zeg! Wie gelooft dat nou…. Dat zijn verhaaltjes voor het slapen gaan. Nee hoor, de buit is voor ons! En dan: roem, rum & mooie vrouwen … “

[aldus Piet Hein, zeeroverskapitein, lijdend onder het feit dat zijn naam zo klein is]

Ten tweede de Mariniers der Zeven Provinciën:

Mannen! Wij zullen orde brengen op dit continent! Toont u een marinier naar mijn hart! Breng glorie en vrede in deze nieuwe wereld! De Hollandsche ster zal stralen en heersen zullen wij, over de zeeën en de landen voorbij de horizon! Rijker zal Holland worden dan de Zonnekoning en zijn schatbewaarder William Gates! Pocahontas en al haar zussen zullen met jullie willen huwen! Ik val aan, volg mij!

[Kaerel Doorman, schout bij nacht]

Ten derde de plaatselijke bevolking

Krijgers! Gesteund door de Geest van het Woud en Quetzocatl die heerst over de Aarde zullen wij ons verdedigen tegen ieder bleekgezicht die de rust van onze goden denkt te kunnen verstoren.

[ Witte Veter, onderschat stamhoofd van de Nikes]

Kortom: het wordt weer een echte Donnybrook. Deze keer gaan we aan de slag met Donnybrook@sea dus het wordt een ware Ter Land, Ter Zee en misschien wel in de Lucht battle.