Poldervlog #01: Victory At Sea van Warlord

Kwam het door Slauerhoff? Ik moet weer op zee gaan, een goed schip en in ’t verschietEen ster om op aan te sturen, anders verlang ik niet.Het rukken van ’t wiel, ’t gekraak van het hout, het zeil ertegen,Als de dag aanbreekt over grauwe zee, door een mist van regen. Schreef Slauerhoff ooit, in de…

Poldercon zegt dankjewel

Dit kleine idee dat inmiddels een gevestigd landelijk evenement is geworden, en afgelopen editie weer een groot succes was, zou niet kunnen bestaan dankzij de medewerking van een groot aantal vrijwilligers, spelleiders in de eerste plaats, en verder traders, sponsors, en alle deelnemers. Dank aan iedereen, nogmaals, en tot volgend jaar! In ieder geval één…

Wat is het doel van een wargames show?

Peter Berry van Baccus vroeg het zichzelf af in een blog op zijn forum. Grappig om te lezen, omdat wat hij beschrijft – de nieuwe trend – precies is wat we in Nederland zijn gaan doen met Poldercon. Berry beschrijft de standaard Britse conventie als een “mixed economy of traders and local clubs putting on…

Poldervlog #2: Fallout Miniature Board Game – demo & recensie

Uw drie caballeros kwamen bijeen voor demospel #2, Fallout. Eerst de video. Pictures or it didn’t happen! Maar wat voor spel is het dan? Fallout, wie kent het niet? Ik niet. Ik ben ooit met computerspellen gestopt na Donkey Kong ongeveer, waarna nog Doom, DukeNukem en een paar Total War-spellen de monitorrevue passeerden. Fallout is…

Online wargame sessies: tips en truuks en games to play

Naar aanleiding van onze allereerste Poldervlog deden verschillende mensen suggesties voor langere videosessies, meedoe-sessies of online multiplayer-sessies. Leuk dat er zoveel positieve reacties komen! Stimulerend! Wij hebben er zelf veel lol mee gehad! We zijn aan het zoeken naar een goede balans tussen informatie, plezier en mooie beelden en mooie spellen om over te vloggen,…

Poldervlog in plaats van Poldercon 2021

Nu live Poldercon 2021 niet door kan gaan – het monster Anoroc – zijn Michel (penningmeester en dus eigenlijk de belangrijkste, al ontkent hij dat hartstochtelijk) en ondergetekende (grote pardon kleine roerganger, Napoleon, Jurjen Caesar, machtswellusteling, dus voorzitter) aan het kijken naar een soort van online variant 2021. Noem het Poldervlog. Poldercon Boulevard. Wargames Insite….

Wie gaat Poldercon 2021 organiseren?

Help, I need somebody/Help, not just anybody/Help, you know I need someone, help..! Zongen de Beatles. Zingen wij als organisatie Poldercon. Het werkt namelijk niet zoals het nu gaat. We zijn met te weinig en het is onhandig om dat pas laat te ontdekken. Peter gaat stoppen, andere prioriteiten. Dat betekent dat we krap aan…

Poldercon 2020 – Don’t Look Behind!

De toekomst is altijd voor ons, niet achter ons. En wie steeds achterom kijkt, loop op den duur onder een tram. En toch…. kunnen we het niet laten en hebben we een selectie van fotootjes gemaakt als geheel niet representatieve indruk van de afgelopen Poldercon 2020. Kijk terug op je mobiele telefoon en pas ondertussen…

Laatste aanpassingen in Poldercon-programma!

Zoals vorige week aangekondigd hebben we in overleg met de spelleiders het aanbod aangepast op het aantal inschrijvingen. Vier tafels zijn om die reden vervallen. 2nd Squad, WW2 Open Combat, skirmish Missiles At Sea, naval battle Dr Who/Dreadball Wij willen de spelleiders die deze tafels hebben aangeboden en er ook allerlei extra inspanningen voor hebben…

Poldercon loopt vol!

Waar kan ik nog boeken? In de afgelopen twee weken hebben al veel deelnemers hun tafelplek geboekt. In onderstaande lijst vind je de tafels en rondes waar nu nog veel plaats is. Er zijn her en der meer plekken vrij dan uit onderstaand overzicht blijkt, maar de grotendeels volle tafels/rondes zijn uit dit plaatje weggefilterd….

Black Seas Napoleonic Naval Wargame

Black Seas is het Warlord-wargame dat draait om de zeilende fregatten uit de periode 1770-1830. Guy Bowers, redacteur WSS, geeft een demo.

Styrodurworkshop op Polderdon

Waan je een God in het diepst van je gedachten en schep genoegen in het scheppen van je eigen aarde, althans, tenminste, de meest prachtige huizen en andere nuttig wargamespul voor het paradijs dat wargametafel heet. Gerard Boom leert je de fijne kneepjes.

Blood & Plunder

Blood and Plunder is een miniaturenspel dat zich afspeelt in deCariben in de 17de eeuw. De demo zal een kleine schermutseling op land zijn tussen Spanjaarden en Indianen. De Indianen vallen een Spaanse villa aan die door de lokale Spaanse militie wordt verdedigd met de hulp van wat zeelieden.

Inschrijven kan nu!

Inschrijven en boeken gebeurt in drie stappen. Je stuurt een mail naar ons, de organisatie, met je naam en emailadres. Gebruik de ‘geef je op’ knop, of onderstaand contactformulier. In het contactformulier kun je nog niet opgeven aan welke tafels je wilt deelnemen. Ons programma, hoewel bijna klaar, is nog steeds een conceptprogramma. De penningmeester…

For Reign or Ruin

‘For Reign or Ruin’ – het zou de verkiezingsslogan van Boris Johnson kunnen zijn. Maar het is de titel van een fantasy/ancients/middeleeuwen big battle wargame uit de eigen Nederlandse polder.

Team Yankee

Team Yankee is het Flames of War-wargame over de oorlog die gelukkig nooit plaatsvond, WOIII, tussen het Warschaupact en de NATO. In 2020 kun je op Poldercon het Hoog Catharijne van 1985 verdedigen. Kaaskoppen tegen het Kremlin – knok je mee?

Brokeback Farm: Sharp Practice ACW

1862, Amerikaanse burgeroorlog in volle gang.  In de Brokeback-Farm verschansen zich een hoop confederates. Op Poldercon presenteert Vincent Vlieghe een Sharp Practice American Civil War scenario.

Last Garden of Morr

Een dief, een priester, een barbaar, een strijder, een boogschutter en een magiër lopen samen met een vampier over een antieke begraafplaats. “Eng is het hier!”, zegt het groepje. “Moeten jullie zeggen”, antwoordt de vampier. “Ik moet straks alleen weer terug!”

Sands of Sudan

Brits-koloniale oorlog, stiff upper lip, stof, khaki en paarden. De Britten vochten in Soedan tegen een man die claimde leider van alle moslims te zijn en met zijn legers een groot grondgebied veroverde. Er is ook een klassiek wargame van.

Auerstädt, 15mm Blücher

De dubbele veldslag bij Jena en Auerstedt (vroeger soms ook Auerstädt geschreven) had plaats op 14 oktober 1806 ten westen van de rivier de Saale in Thüringen in Duitsland, bij de stad Jena en het kleine plaatsje Auerstädt. Op Poldercon is Auerstädt zelfs nog kleiner, in 15mm.

General Quarters

Op 26 september 1939 krijgt de Duitse slagkruiser KMS Admiraal Graf Spee van de Duitse admiraliteit de definitieve opdracht om in de zuid Atlantische oceaan jacht te maken op koopvaardij schepen van de geallieerden.

Last Days: Zombie Apocalypse

Wat is een Apocalypse zonder zombies? Bij Poldercon lopen ze door de straat, en strijden spelers met hun kleine warband tegen deze zombies of menselijke tegenstanders.

Arena Rex

Arena Rex is een skirmish game in een arena setting met een vleugje mythologie waar je met 3 tot 6 gladiatoren de strijd aangaat. De simpele, maar zeer innovatieve regelset biedt een uitdagende mix van gevechten, bewegingen en plottwists.

AD 1666 – Duels & intrige!

Wenen, in het jaar onzes heren 1666. Keizer Leopold is gestorven. Keurvorsten uit alle delen van Europa hebben hun beste diplomaten – en duellisten, spionnen en moordenaars – naar de stad gestuurd om uit te maken wie de volgende Rooms-Duitse keizer gaat worden.

Burrows & Badgers: fabelachtige skirmish

Burrows & Badgers lijkt een kruising te zijn tussen een traditioneel skirmish wargame, met warbands die tegen elkaar strijden, zoals in Saga of Warcry, en een RPG, met karakters die proberen te overleven en zich per spel ontwikkelen. Petra Schulein legt het uit op Poldercon.

Warhammer Underworlds

Volgens oude legendes was het Sigmar, die de Oude Wereld eigenhandig vernietigde en vanuit de restanten de Acht Rijken schiep. Vreemde nieuwe werelden vol leven, én… strijd. Mede avonturier, durft gij er binnen te treden? Of zijt gij niet op zoek naar glorie?

Infinity

Infinity is een populair SF-skirmish wargame. Kleine eliteteams bestrijden elkaar op een manga/cyberpunk-tafel. Verwacht op Poldercon cinematische strijd: een mix van vuurgevechten, martial arts en hacking.

Chain of Command – Tarakan 1945

Banzai! In Tarakan, Nederlands-Indië, 1945, strijden troepen om olie en terrein. Australiërs en de KNIL vechten tegen hardnekkig weerstand biedende Japanners.

GodTear

Van de makers van Guildball… take the GodTears and become the new gods…

Wild West Exodus

Fast paced steampunk combat in the weird wild west of the 1890’s!

Heroquest

Dit jaar 30 jaar oud en voor velen de instap in de hobby van schilderen en miniaturenspellen…Heroquest!

Donnybrook

Bokkenrijders, grijp de bok bij de horens! Ga mee terug naar de 17e eeuw voor een skirmish wargame dat een tikkie anders is!

Fallout, the miniatures game

‘War. War never changes’. Met deze tekst begint elke Fallout computergame. En nu kunnen ook liefhebbers van wargames deze zin tegen elkaar zeggen want Fallout is er nu ook als miniaturengame.

WO2: Slag om de Schelde

Het was 75 jaar terug een tweede Normandië, maar niet verfilmd: de slag in Zeeland om de bezette monding van de Schelde, om de haven van Antwerpen bruikbaar te maken. Op Poldercon is een demonstratiespel met de Rapid Fire-regels.

Gaslands

Twee jaar geleden gaf Mike Hutchington ons Gaslands. Nu geeft hij ons Gaslands “refuelled”. Dezelfde post apocalyptische setting, dezelfde spelmaterialen maar nu met meer voertuigen, wapens en stunts!

Gangs of Rome

HAVE YOU GOT WHAT IT TAKES? Welcome, Dominus, to Gangs of Rome! Gather your fighters and equip them well; your bloody journey begins now.

Warcry van GW

Warcry! De tuinkabouters en goblins leven al jaren in onmin. De goblins ergeren zich aan het prachtige tuintje met bloembedden en witte hekjes van de kabouters.

Storm: Barsaman

Wanneer het bonte gezelschap door de gang loopt met de standbeelden van roemruchte eerdere winnaars, zwelt het lawaai van het enthousiaste publiek al aan. Dan betreden ze de arena van Barsaman! Slechts een van hen zal na afloop de overlevende zijn…

L’Assassino

De setting: Italië, Renaissance. De familie De Medici doet een greep naar de macht. Condottieri dolen door het land. Strijd. Vendetta’s. Kortom, een uitgelezen periode voor een kleurrijk skirmish wargame!

Q13 = IABSM In Space!

Het bekende 2FL-spel I Ain’t Been Shot Mum heeft een ‘hard sci-fi’-variant, met anti-grav-tanks, lasers en VTOL-ruimteschepen, in plaats van Shermans, Katoesja’s en Spitfires. Het levert een mix op tussen Star Wars en Saving Private Ryan.

Chain of Command door Jasper

Chain of Command is volgens veel recensenten een van de beste WW2-peloton-infanterie wargames die er is. Het komt terug op Poldercon., gewoon, omdat iedereen het wil spelen.

Kings of War

Kings of war is een rank and file wargame, waar het van a tot z leren van de regels gemakkelijk is, maar het doorgronden van tactieken geleerd moet worden. Versla jij je vijand, of ga je ten onder aan het zwaard van de vijand?

Escape From The Walking Dead

De regelset “Combat Zone” leent zich prima voor tabletop zombie games. De regels bestonden al voor The Walking Dead en Zombicide en zijn snel en goed. Ben je klaar voor de zombie-apocalypse?

Workshop heuvels maken

Een workshop van Rob Walrecht om te laten zien hoe je zelf high-quality heuvels maakt van isolatieschuim en wat er allemaal voor mogelijkheden zijn in het gebruik (zeer grote heuvels, heuvelruggen, vlakke heuvels met nog een extra laag erop). Je gaat natuurlijk zelf aan de gang.

Witchin’ Hour

Witchin’ Hour is een skirmish game dat over enige tijd als kickstarter wordt uitgebracht. Het heeft een professionele layout en is uitgebreid getest. Spelers kunnen op Poldercon 2020 kennis maken met de regels en het spel in een versie die niet veel meer zal af wijken van het uiteindelijke resultaat dat via een Kickstarter op…

BelloLudi Strategy game

De ochtend gloort. Vanaf een uur of vier die ochtend is het leger onderweg. Plots verschijnen in de verte de vaandels van het vijandelijke leger. De legers marcheren op elkaar af, vastberaden de vijand te verdrijven. U bent commandant van één van deze brigades. Is dit uw moment van glorie?

Dropzone Commander 2.0

Het door Halo en Command & Conquer geïnspireerde Dropzone Commander komt naar Poldercon met een extra mooie tafel. Versie 2.0 is het vervolg op de succesvolle versie 1.0, een paar jaar geleden een grote hit.

Star Wars Legion

Of all cantina’s on all planets in all galaxy’s, she had to walk into mine: Peter Schulein, veteraan van Poldercon, presenteert een Star Wars Legion battle.